BALKAN PEYNİRLİ AKDENİZ SALATA
2 Eylül 2016
TAZE NANELİ AYRAN
2 Eylül 2016

BALKAN PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 tane yufka açılır.

Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir.
Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz. Üzerine yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar sürülür. Bir kat daha yufka serilir. Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür.

Üzerine bir kat yufka serilir. Son peynirli katımız için peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.
Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor.

Kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir her yerinin ıslanması sağlanır. Börek en az 2 saat olmak üzere birkaç saat dinlendirilir. Sonrasında 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Malzemeler

  • 6 adet yufka

İçi için:

  • Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, çok lezzetli oluyor)
  • Maydanoz

Böreğin sosu için;

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta