Yeni Nesiller Bizimle Büyüyecek...
Yemek Tarifleri
2 Eylül 2016

TAZE NANELİ AYRAN

Taze naneleri yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Bir kaba yoğurdu, soğuk suyu koyalım ve blender ile çırpalım. İçine naneyi, tuzu ilave edelim ve köpük köpük oluncaya kadar blenderden geçirelim. Taze Naneli Ayranı buz ve nane eşliğinde servis yapalım.
2 Eylül 2016

BALKAN PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 tane yufka açılır. Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir. Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur.
2 Eylül 2016

BALKAN PEYNİRLİ AKDENİZ SALATA

Havuçlar, kırmızıbiberler, salatalıklar temizlenir uzun ince şekilde doğranır. Zeytinler yuvarlak yuvarlak doğranır. Domatesler büyükçe doğranır, isteğe göre kabuğu soyulabilir. Roka, marul, maydanoz doğranır veya elimizle parça parça yapabiliriz.
1 Eylül 2016

BALKAN YOĞURTLU MANTI

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.