Süt ve süt ürünleri imalatını gerçekleştiren BALKAN SÜT ÜRÜNLERİ kaliteli hammadde temini, hijyenik tesisleri ve insan sağlığını temel alan vizyonu ile sektöründe lider firmalardan biridir. Alanında uzman markalardan biridir. 1991 yılında piyasaya giriş yapan Balkan Süt, kuruluşunun ilk yıllarında sadece yoğurt üretimi yapıyordu.
2005 yılından bu yana 20.000 m²’lik arazi içerisinde 15.000 m² kapalı alanda yoğurt, ayran, süzme yoğurt, meyveli yoğurt, kaşar peyniri, beyaz peynir (kültürlü ve klasik), tulum peyniri, taze peynir, örgü peyniri, krem peynir, lor peyniri, tereyağı, UHT süt ve kaymak üretimi yapmaktadır.
Ürünlerimiz tüm yasal prosedürlere uygun, hijyenik, değişik gramajlı ambalajlarda ambalajlandıktan sonra satışa sunulmaktadır.
Balkan Süt, müşteri isteklerini algılayıp müşteriye hammaddeden raflara kadar insan sağlığını hiçbir zaman tehlikeye atmadan, güvenli ürünler sunmayı ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedef olarak benimsemiştir.
* Gıda Güvenliği’ni her zaman en üst seviyede tutmak amacı ile süt ürünleri sektöründeki teknolojik gelişmeleri takip etmeyi ve sürekli iyileştirmeyi,
* Ürünlerimizi ulusal ve uluslararası standart ve mevzuatlara uygun olarak üretmeyi,
* Tüm faaliyetlerimizde iç ve dış iletişimi etkin olarak kullanmayı,
* Kaliteli hammaddeden kaliteli ürünler üretmeyi,
* Hammaddeden raflara kadar fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan herhangi bir bulaşma olmamış, insan sağlığını tehlikeye atmayacak ürünleri, modern tesislerimizde, sağlıklı koşullarda, müşteri talep ve beklentilerini karşılayan kaliteli ve güvenli olarak üreterek, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı,
* Çalışanlarımızı ve diğer tüm paydaşlarımızı eğitim ve diğer iletişim kanallarını kullanarak bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve personel yetkinliğini sürekli artırmayı,
* Teknolojik gelişmeleri takip ederek optimum verimliliği ve karlılığı sağlamayı,
* İşyerimizi ve çevremizi her zaman temiz tutmayı, doğayı korumayı, atıkların azaltılması ve yeniden değerlendirilebilmesi yönünde çalışmalar yapmayı,
* Tüm proseslerde önleyici tedbirler alarak olası tehlikeleri ortadan kaldırmayı, çalışanlar ve ziyaretçiler için güvenli bir ortam sağlamayı,
* Üretim faaliyetlerimiz sırasında yenilebilir enerji kaynaklarını kullanmayı,
* Proseslerde risk değerlendirmesi yapmayı, tespit edilen riskler ile ilgili gerekli önlemleri almayı ve olası riskleri ortadan kaldırmayı veya en düşük seviyeye indirmeyi,
* Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerini sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederiz.